Allmänt

Höstkänsla

Nu börjar kvällarna bli mörkare och den svala luften gör sig påmind. Själv har jag alltid älskat just den höga luften på hösten. Fräscht. Men i år känner jag att den kom lite för fort. Knappt hann jag avsluta min ledighet förrän årstiden liksom vände och jag kände mig liksom snuvad på sista dagarna på stranden.

Den 8 aug hade vi öppen trädgård under eventet som vi kallar ”Gröna Rundan”
Tre trädgårdar som öppnar upp för att tillsammans skapa en skön grön inspirationsdag. Tre helt olika trädgårdar med helt olika förutsättningar.

Rundan blev väldigt lyckad och ca 200 besökare tog sig runt och samtidig svarade på frågor på vår tipsrunda. Jag känner sådan enorm tacksamhet för alla fina ord och för allt det engagemang alla visade. Tack!

Nu börjar perenner tillsammans med höstfägring fylla butiken och många av dessa växter trivs i den svala luften och den något fuktigare jorden. Hösten är verkligen bästa tiden för plantering, inte bara för att växterna i lugn och ro hinner etablera sig utan också därför att det kräver mindre arbete av dig. Du behöver inte passa vattningen lika mycket. En ordentlig genomvattning brukar hålla i flera dagar och ibland kanske tom en vecka eller två om det dessutom kanske är lite molnigt och fuktigt ute.

Planterar du i kruka och dessutom kanske ställer den intill en skyddad vägg eller under tak så måste du dessvärre vara noga med att fortsätta att passa vattningen om du vill att planteringen ska hålla sig vacker länge. Bollkryss med endast knoppar och höstens ljung är extra känsliga för torka. Ljungen har dessutom oftast väldigt lite mull i sina krukor vilket gör att det inte finns särskilt mycket som håller fukten. När det gäller Bollkryssen så brukar jag rekomendera att köpa dem där knopparna börjat öppna sig och delar av den börjat blomma. Då är chansen större till längre blomning och den kan klara en bortglömd vattning utan att blomningen uteblir.

Gå ut och njut av den tid vi nu går in i och frossa bland höstens alla vackert blommande växter. Önskar Er alla gott och hoppas vi snart ses i butiken. Välkomna!

You may also like...

Popular Articles...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *